Veelgestelde vragen

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat is energie zoals die in de energetische geneeskunst bedoeld wordt?
In de energetische geneeskunst wordt het geheel van het menselijk lichaam en geest gezien als een netwerk van complexe energievelden die in verbinding staan met fysieke en celsystemen. Bij ziekte of psychische disbalans zijn één of meer van dergelijke systemen uit evenwicht geraakt. Energetische therapeuten beïnvloeden het evenwicht van de energievelden en pogen het geheel van lichaam en geest weer in evenwicht te brengen. De energetisch therapeut doet dit door vanuit een hoger menselijk functioneren energie te richten en te verbinden met de cliënt.

Wat voel ik na de behandeling?
Het kan zijn dat je je na de behandeling moe en slaperig voelt. Maar het kan ook zijn dat je je juist fit voelt en meer energie hebt. Het beste is toe te geven aan wat je lichaam aangeeft. Ben je moe, neem dan extra rust. Voel je je fit, zorg er dan voor dat je je energie goed verdeelt. Hoewel het verleidelijk is allerlei, misschien zelfs nieuwe, activiteiten te gaan ontplooien, is de kans groot dat de tijdens de behandeling vrijgekomen nieuwe energie in korte tijd weer verdwenen is. Maar na een aantal behandelingen zul je merken dat je klachten verminderen en zelfs blijvend verdwijnen. Het kan ook gebeuren dat je na een behandeling heldere dromen krijgt. Schrijf deze dromen op en bespreek ze tijdens de daaropvolgende behandeling, het kan je meer inzicht geven.

Hoe zit het met de medicijnen die ik gebruik?
Ook al voel je je beter na een behandeling, stop nooit met voorgeschreven medicijnen zonder overleg met je (huis)arts.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hulpvraag. Gemiddeld zijn er zo’n 15 behandelingen nodig.

Werkt het ook bij kinderen?
Ongeacht hun leeftijd reageren kinderen gemakkelijk en snel op energetische therapie, of het nu gaat om een onrustige huilbaby, een onwillige peuter of een puber die zichzelf in de weg zit. Het resultaat is dat het kind zich rustiger voelt en meer in harmonie is met z’n omgeving: in z’n wieg, op school, met vriendjes, op de sportvereniging en natuurlijk in het eigen (of nieuw samengestelde) gezin.